Werken met families

Werken met families

Werken met familytravelbloggers is leuk! Het zijn allemaal gezinnen die snel enthousiast worden en blije kinderen leveren altijd mooi beeldmateriaal op. Dankzij de kinderen zijn er vaak extra anekdotes te vertellen die een bestemming nog meer laten leven.

Samenwerken met familytravelbloggers vraagt een andere aanpak dan samenwerken met gewone travelbloggers. Het lijkt zo simpel, maar de ervaring leert dat het niet overbodig is om te benoemen:

  • Vanaf 4 jaar gaan kinderen naar school en vanaf 5 jaar zijn ze leerplichtig. Dat betekent dat ze buiten de schoolvakantie niet weg kunnen. Een overzicht van de schoolvakanties is hier te vinden.
  • Reizen met kinderen gaat in een lager tempo en jonge kinderen slapen overdag.
  • Vermijd te lange reisdagen waarbij ’s ochtends vroeg wordt gevlogen en er ’s avonds laat nog in een restaurant wordt gegeten, dat is voor volwassenen al vermoeiend, maar voor kinderen bijna niet te doen.

Overleg altijd met de bloggende ouders over dit soort zaken. Het ene kind is het andere niet. Als er een klein beetje rekening wordt gehouden met hun ritme dan is er verrassend veel mogelijk tijdens een reis. Ook zijn bloggende ouders op andere momenten juist flexibeler omdat ze vaak part-time werken of omdat de scholen gesloten zijn in verband met een studiedag.

Naast individuele persreizen is het mogelijk dat familytravelbloggers zonder hun kinderen meegaan met groepspersreizen en daarna vanuit familieperspectief schrijven.